Турција

„Турција ќе продолжи со одбраната на палестинската кауза“

„Турција ќе продолжи со одбраната на палестинската кауза“

„Оние кои се чувствуваат непријатно поради нашата изјава денес, брутално и неселективно ги масакрираат нашите палестински браќа и сестри, злокобно спроведуваат државен тероризам...“

Агенда
Агенда на Турција и агенда во светот, програми на лидери и меѓународни активности на страницата за Агенда.
Два земјотреси ја погодија централна Турција
14.09.2019

Два земјотреси ја погодија централна Турција

Турската владина агенција за вонредни ситуации (AFAD) соопшти дека епицентарот на двата земјотреси во растојание од три минути е забележан во местото Черкеш, во близина на Чанкири

Акција на турските специјалци на истокот на земјата: Неутрализирани 5 терористи
14.09.2019

Акција на турските специјалци на истокот на земјата: Неутрализирани 5 терористи

Во соопштението од Министерството за внатрешни работи на Турција наведено е дека успешно е изведена акција против терористите во местото Гевас, во близина на градот Ван

Ердоган: „Турција ќе разговара за купување на американскиот Патриот"
14.09.2019

Ердоган: „Турција ќе разговара за купување на американскиот Патриот"

„Реков без оглед на пакетот.... Добиваме S-400, а можеме од вас да купиме одредена количина на ракети Патриот“, изјави Ердоган

Сојлу ги посети мајките на мирниот протест во Дијарбакир
13.09.2019

Сојлу ги посети мајките на мирниот протест во Дијарбакир

„Целиот наш народ е со вас. Вие сте мајки, не само на своето, туку на секое дете во оваа земја. Вашите зборови се слушнаа во цела Турција, затоа и целата земја е со вас", рече Сојлу

Ердоган: „Турција ќе ја продолжи бестрашната борба против тероризмот“
13.09.2019

Ердоган: „Турција ќе ја продолжи бестрашната борба против тероризмот“

„Ќе продолжиме да дискутираме за случувањата во Идлиб, вклучувајќи ги набљудувачките места и борбата против терористичките организации“, рече турскиот претседател Ердоган