Bota

I dërguari i OKB-së për Sirinë, situatën në Idlib e quan "katastrofë"

I dërguari i OKB-së për Sirinë, situatën në Idlib e quan "katastrofë"

Pedersen tha se civilët në Idlib po paguajnë “një çmim shumë të lartë” për luftën kundër terrorizmit. Ai theksoi normalizimin e situatës në Idlib si element kyç për kthimin e refugjatëve në Siri

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
PLO reagon ndaj deklaratës së Trumpit për "Marrëveshjen e Shekullit"
24.01.2020

PLO reagon ndaj deklaratës së Trumpit për "Marrëveshjen e Shekullit"

Anëtari i komitetit ekzekutiv të PLO-së, Ahmed Majdalani, tha se "Nuk ka mbetur asgjë për t'u shpallur nga SHBA. Trump, po investon në propagandën zgjedhore që i sjell dobi mikut të tij Netanyahu"

Irak, marsh protestues kundër pranisë së trupave amerikane në vend
24.01.2020

Irak, marsh protestues kundër pranisë së trupave amerikane në vend

Protestuesit iu përgjigjën thirrjes së klerikut irakian Muqtada al-Sadr i cili bëri thirrje për një marsh milionësh për të kërkuar largimin e trupave amerikane nga Iraku

Numri i viktimave nga koronavirusi në Kinë rritet në 25 persona
24.01.2020

Numri i viktimave nga koronavirusi në Kinë rritet në 25 persona

Për shkak të epidemisë 24 persona kanë humbur jetën në shtetin Hubei, ndërsa një tjetër në Hebei

“Hixhabi” aprovohet si pjesë e uniformës në policinë e Skocisë
24.01.2020

“Hixhabi” aprovohet si pjesë e uniformës në policinë e Skocisë

Në një deklaratë nga policia skoceze thuhet se vendimi është marrë me qëllimin për të "inkurajuar gratë nga komuniteti musliman ta rimendojnë këtë çështje, pasi ato më parë nuk e shikonin si një alternativë karriere për t’u bërë police"

Ish-futbollisti i arratisur Erdem, anëtar i FETO-s filmohet në SHBA
24.01.2020

Ish-futbollisti i arratisur Erdem, anëtar i FETO-s filmohet në SHBA

Autoritetet turke e kanë kërkuar ish-futbollistin Arif Erdem, për lidhjet e tij me grupin terrorist FETO