Ekonomi

Turkish Airlines synon të transportojë 78-80 milionë pasagjerë në vitin 2020

Turkish Airlines synon të transportojë 78-80 milionë pasagjerë në vitin 2020

"Synimi është të arrijmë në 78-80 milionë numrin e përgjithshëm të udhëtarëve të transportuar, përfshirë 31,5-33 milionë në rrugët e brendshme dhe 46-47 milione në rrugët ndërkombëtare"

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
Indonezia dhe EBA me marrëveshje biznesi prej rreth 23 miliardë dollarë
13.01.2020

Indonezia dhe EBA me marrëveshje biznesi prej rreth 23 miliardë dollarë

Widodo përshëndeti përparimin e lidhjeve midis dy vendeve, duke theksuar se Xhakarta dëshiron ta bëjë Abu Dhabin një partner në arsimin Islam modern, të moderuar dhe tolerant

Efekti Brexit, ekonomia e Britanisë në momente të vështira
11.01.2020

Efekti Brexit, ekonomia e Britanisë në momente të vështira

Pas një fundi të vështirë të vitit 2019, ekonominë e pret një rrugë edhe më e vështirë në vitin 2020 si rezultat i vendimit të vendit për t'u larguar nga Bashkimi Evropian

OKB: Çmimet globale të ushqimit shënuan rritje në dhjetor
09.01.2020

OKB: Çmimet globale të ushqimit shënuan rritje në dhjetor

Indeksi i çmimeve të Ushqimit dhe Bujqësisë u rrit me 2.5 për qind për shkak të kërkesës së madhe për vajrat bimore, sheqerin dhe tregjet e qumështit

BE, shkalla e papunësisë në nivelin më të ulët që nga viti 2000
09.01.2020

BE, shkalla e papunësisë në nivelin më të ulët që nga viti 2000

Shkalla e papunësisë në bllokun prej 28 anëtarësh ishte 6.3 për qind në nëntor dhe është e qëndrueshme në krahasim me një muaj më parë, njofton Eurostat

Tubacioni i gazit natyror Rrjedha Turke hapet nesër
07.01.2020

Tubacioni i gazit natyror Rrjedha Turke hapet nesër

Në ceremoni pritet të marrin pjesë presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan dhe presidenti i Rusisë, Vladimir Putin