Kulturë

"Gastronomia ka një forcë të madhe për të bashkuar njerëzit"

"Gastronomia ka një forcë të madhe për të bashkuar njerëzit"

Ayşegül Erdal Yörük: "Kuzhina turke e ditëve të sotme ka konkretizuar pasurinë dhe larminë e qytetërimit tonë dhe në të njëjtën kohë është edhe trashëgimtare e periudhës osmane. Ajo ka ndikuar edhe kuzhinat ballkanike"

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
Balerini turk do të stërvisë valltarët e rinj në Francë
13.11.2019

Balerini turk do të stërvisë valltarët e rinj në Francë

Bahri Gürcan do të ofrojë mësime në një program "master class" pesëditor në Toulouse, i cili do të fillojë më 18 nëntor

Gostivar, trupa teatrale nga Turqia performon shfaqjen "Sarıkamış Beyaz Hüzün"
01.11.2019

Gostivar, trupa teatrale nga Turqia performon shfaqjen "Sarıkamış Beyaz Hüzün"

Në organizim të Institutit Yunus Emre - Shkup, në qytetin e Gostivarit u realizua shfaqja "Sarıkamış Beyaz Hüzün" nga trupa teatrale "Oyunbozan"

Me shfaqjen e “Karnevalit të Korçës” fillon festivali ndërkombëtar “Skupi”
21.10.2019

Me shfaqjen e “Karnevalit të Korçës” fillon festivali ndërkombëtar “Skupi”

Festivali ndërkombëtar i teatrit “Skupi” do të zgjasë deri më 27 tetor dhe do të shfaqen edhe gjashtë performanca të tjera teatrore nga rajoni dhe Rusia

Tirana mirëpret përsëri "Ditët e Turqisë"
18.10.2019

Tirana mirëpret përsëri "Ditët e Turqisë"

Në stendat promovuese do të prezantohet kultura, muzika dhe gatimet tradicionale turke, si dhe do të organizohen koncerte dhe aktivitete të tjera

Shqipëri, fillon edicioni i tetë i Festivalit Ndërkombëtar të Xhazit
08.10.2019

Shqipëri, fillon edicioni i tetë i Festivalit Ndërkombëtar të Xhazit

Me mbështetjen e Institutit "Yunus Emre" Tiranë si përfaqësues nga Turqia në Festivalin Ndërkombëtar të Xhazit merr pjesë grupi i njohur si " Tanini Trio", i cili do të perfomojë më 10 tetor