Politikë

Thaçi sërish kërkon nga Kurti emrin e mandatarit

Thaçi sërish kërkon nga Kurti emrin e mandatarit

Thaçi thekson se pas funksionalizimit të Kuvendit, qytetarët me të drejtë e presin funksionalizimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
Shqipëri, protesë kundër “ndryshimeve ligjore për mediat”
18.12.2019

Shqipëri, protesë kundër “ndryshimeve ligjore për mediat”

Ndërsa brenda Parlamentit diskutohej për ndryshimet ligjore, pjesëmarrësit në protestë me pankarta në duar paraqitën kërkesat e tyre për refuzimin e projektligjit

Kosovë, Veseli paralajmëron mbajtjen e seancës konstituive më 26 dhjetor
18.12.2019

Kosovë, Veseli paralajmëron mbajtjen e seancës konstituive më 26 dhjetor

Seanca konstituive do të udhëhiqet nga kryeparlamentari i legjislaturës paraprake, Kadri Veseli, i cili tha se seanca do të mbahet në datë dhe në kohën e përcaktuar nga presidenti Thaçi

Bërnabiç kërkon shtyerjen e zgjedhjeve brenda kornizës kushtetuese
14.12.2019

Bërnabiç kërkon shtyerjen e zgjedhjeve brenda kornizës kushtetuese

Kryeminstrja e Serbisë kërkoi që zgjedhjet të jenë në afatin e fundit që lejon ligji

Thaçi shtyn datën e mbledhjes së parë të Legjislaturës së re të Kuvendit
13.12.2019

Thaçi shtyn datën e mbledhjes së parë të Legjislaturës së re të Kuvendit

“Presidenti Thaçi ka vendosur që Mbledhjen e Parë të Legjislaturës së Shtatë të Kuvendit të Republikës së Kosovës ta thërrasë më datën 26 dhjetor, në orën 15:00”, thuhet në njoftim

Xhaferi: Reformat nuk janë të lehta, por nuk duhet të ndalemi
11.12.2019

Xhaferi: Reformat nuk janë të lehta, por nuk duhet të ndalemi

“Është e qartë se reformat nuk janë të lehta, por nuk duhet të ndalemi. Ne duhet të vazhdojmë me kohën dhe ndryshimet që sjell çdo ditë e re dhe secila fazë kaluese në anëtarësimin tonë në NATO dhe BE”, tha Xhaferi